Πε. Απρ 25th, 2024

Αν είστε λάτρεις του κλασικού στυλ τότε οι εσωτερικές πόρτες μαρκιτερί είναι για εσάς. Κατασκευάζονται από διαφορετικούς τύπους καπλαμά δίνοντας ένα μοναδικό περίτεχνο αποτέλεσμα. Ταιριάζουν άψογα σε κτίρια τα οποία έχουν λιτή κλασική ή παραδοσιακή διακόσμηση. Αποτελούν μια διαχρονική επιλογή.

Η ιστορία της τέχνη Μαρκιτερί

Οι πόρτες αυτές οφείλουν το όνομά τους από τη τεχνοτροπία που κατασκευάζονται. Μαρκιτερί είναι μία παραδοσιακή τεχνική του 2000 π.Χ που εμφανίστηκε στη Μεσοποταμία. Σύμφωνα με αυτήν έπιπλα επικαλύπτονταν με πολύτιμα υλικά όπως γυαλί, μέταλλα, πολύτιμους λίθους ή ξύλα. Η χρήση της μαρκιτερί σε κομμάτια ξύλου ξεκίνησε στην Αμβέρσα στις αρχές του 16ου αιώνα σε εργαστήριο κατασκευής ντουλαπιών. Στα μέσα του 17ου αιώνα η μαρκιτερί εισήχθη στη Γαλλία, όπου χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία πολυτελών επίπλων που θα κοσμούσαν το ανάκτορο των Βερσαλλιών και τις οικίες του Λουδοβίκου του 14ου.

Η τέχνη της Μαρκιτερί στις πόρτες

Κομμάτια καπλαμά μικρά ή μεγάλα, σε διάφορα χρώματα, κομμάτια καπλαμά κόβονται και ενώνονται δημιουργώντας ένα περίτεχνο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα στάδια κατασκευής μιας πόρτας μαρκιτερί: Πρώτα σχεδιάζουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα επιλέγουμε τα χρώματα καπλαμά που θα χρειαστούμε για το συγκεκριμένο σχέδιο, μετά κόβουμε τα κομμάτια στο μέγεθος που απαιτείται και τέλος ενώνουμε τα κομμάτια με κατάλληλο τρόπο ώστε να βγει το σχέδιο που επιθυμούμε.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πόρτες παραδοσιακές, υψηλής αισθητικής και εξειδικευμένης τεχνοτροπίας η οποία έχει ρίζες από την αρχαιότητα.

Ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε:

εσωτερική πόρτα μαρκιτερί
εσωτερική πόρτα μαρκιτερι με σχέδιο

Λιτή, με ιδιαίτερο σχέδιο, εσωτερική πόρτα μαρκιτερί. Με ξύλινο πλαίσιο. Το φύλλο είναι επικαλυμμένο με MDF, η κάσα κατασκευασμένη με πλακαζ και το πρεβάζι από κόντρα πλακέ.

μοντέρνα εσωτερική πόρτα μαρκιτερί
μοντέρνα εσωτερική πόρτα μαρκιτερι

Μοντέρνα εσωτερική πόρτα μαρκιτερί με επένδυση από δρυς με σχέδιο 2 παράλληλες γραμμές. Η κάσα και το περβάζι είναι κατασκευασμένα από πλακάζ. Ταιριάζει άψογα με τοίχους σε ψυχρές αποχρώσεις και έντονα χρωματικά διακοσμητικά στοιχεία όπως το κόκκινο βάζο της φωτογραφίας.

περίτεχνη εσωτερική πόρτα μαρκιτερί
περίτεχνη εσωτερική πόρτα μαρκιτερι

Εσωτερική πόρτα μαρκιτερί μ ένα εξαιρετικά περίτεχνο σχέδιο. Ιδανική επιλογή για τους λάτρης της τέχνης που θέλουν να δώσουν μια καλλιτεχνική πινελιά στο χώρο τους.

παραδοσιακή εσωτερική πόρτα μαρκιτερί
παραδοσιακή εσωτερική πόρτα μαρκιτερι

Για όσους προτιμούν το παραδοσιακό, απλό, λιτό στυλ η παραπάνω εσωτερική μαρκιτερί είναι ότι πρέπει.

εσωτερική πόρτα μαρκιτερί με επιβλητικό σχέδιο τρία τετράγωνα
εσωτερική πόρτα μαρκιτερι με σχέδιο

Ποιος είπε ότι μια κλασική πόρτα είναι απαραιτήτως απλή; Όσοι προτιμάτε μια κλασική αλλά και επιβλητική εσωτερική πόρτα για το γραφείο ή τη κατοικία σας αυτή είναι η ιδανική.

Αυτές είναι κάποιες από τις πάμπολλες εσωτερικές πόρτες μαρκιτερί που θα μπορούσατε να τοποθετήσετε στο χώρο σας. Κυκλοφορούν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Περίτεχνες, ποιοτικές και μοναδικές. Αν θέλετε να ξεχωρίσετε με μια ιδιαίτερη επιλογή στο χώρο σας αυτή είναι η κατάλληλη εσωτερική πόρτα. Επιλέξτε εσωτερικές πόρτες μαρκιτερί και ξεχωρίστε.

By Admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *