Πε. Ιούν 20th, 2024
εσωτερικές πόρτες

Ένα από τα βασικότερα κομμάτια ενός κτιρίου είναι οι εσωτερικές πόρτες. Οι οποίες μας παρέχουν ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Διαχωρίζουν τους εσωτερικούς χώρους, προσφέρουν ηχομόνωση και κρατούν τη ζέστη. Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες του κόσμου αλλάζουν. Πλέον οι εσωτερικές πόρτες δεν είναι απλά ένα χρηστικό αντικείμενο αλλά και διακοσμητικό. Υπάρχει μεγάλη γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και υλικών. Υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για κάθε χώρο ώστε να είστε στιλάτοι και ασφαλείς.

εσωτερικές πόρτες
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

Ξύλινες εσωτερικές πόρτες

Μία κλασική και διαχρονική επιλογή είναι οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες. Η συντήρηση τους είναι εύκολη και χωρίς μεγάλο κόστος, ενώ βάφονται εξίσου εύκολα. Χρηστικά, αν η πρώτιστη προτεραιότητα σας είναι η ηχομόνωση τότε μία ξύλινη πόρτα είναι η ιδανική επιλογή. Οι ξύλινες πόρτες έχουν το υψηλότερο ποσοστό ηχομόνωσης από κάθε άλλο είδος. Ενώ αισθητικά, προσδίδουν μια μεγαλοπρέπεια στο χώρο. Υπάρχουν δύο είδη ξύλινης πόρτας. Οι μασίφ και οι πρεσαριστές με καπλαμά.

Μασίφ ξύλινες πόρτες

Οι μασίφ ξύλινες πόρτες αποτελούν τη καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε. Είναι στυλάτες, μοντέρνες και ποιοτικές. Σέβονται το περιβάλλον, παρέχουν πολύ καλή ηχομόνωση ενώ έχουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στην υγρασία. Με άλλα λόγια θα βαρεθείτε να τις βλέπετε. Κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά θα τις έχετε μια ζωή.

Ξύλινες εσωτερικές πόρτες πρεσαριστές με καπλαμά

Μια λίγο λιγότερο ποιοτικά και πιο οικονομική επιλογή είναι οι ξύλινες πρεσαριστές πόρτες με καπλαμά. Κοστίζουν λιγότερα και βγαίνουν σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας. Κατασκευάζονται από κοντρά πλακέ με καπλαμά ή MDF με καπλαμά.

Εσωτερικές πόρτες laminate

Αν πάλι δε σας απασχολεί ιδιαίτερα η ποιότητα και προτιμάτε κάτι που να δίνει ένα αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα στο χώρο η λύση είναι οι εσωτερικές πόρτες laminate. Πρόκειται για απομίμηση ξύλου η οποία είναι ανθεκτική σε γρατζουνιές και κυκλοφορεί επίσης σε μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων. Μια άκρως εντυπωσιακή πρόταση είναι οι εσωτερικές πόρτες laminate με inox στοιχεια. Συνήθως κατασκευάζονται από MDF με επένδυση laminate. Στα αρνητικά του, αυτού του είδους εσωτερικής πόρτας είναι το ότι δεν βάφεται και γενικά δεν συντηρείται. Οπότε όταν οι πόρτες laminate φθαρούν, θα πρέπει να αντικατασταθούν.

είδη εσωτερικής πόρτας
ΕΙΔΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Τα μυστικά μιας γερής κατασκευής

Εκτός από το είδος του υλικού, σημαντικό ρόλο στην αντοχή μιας εσωτερικής πόρτας παίζει η τοποθέτηση της. Για μια γερή κατασκευή ιδιαίτερη σημασία έχουν η κάσα και οι μεντεσέδες. Η κάσα ιδανικά πρέπει να είναι από πλακάζ ξυλείας. Μία πιο οικονομική επιλογή, που δε συστήνεται όμως, είναι από MDF και αυτό διότι φουσκώνει εύκολα, χαλώντας την όλη κατασκευή.

Οι μεντεσέδες είναι το υλικό που στην ουσία στηρίζει και συνδέει την πόρτα με την κάσα. Το πόσοι αριθμητικά θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από το πόσο βαριά είναι η πόρτα μας. Παραδείγματος χάρη για μια αρκετά βαριά πόρτα χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μεντεσέδες. Παρέχουν διπλό στέλεχος στήριξης στη κάσα και το φύλλο, με χωνευτά βιδάκια για πλήρη έλεγχο της κατασκευής.

Συνεπώς υπάρχουν αρκετά είδη εσωτερικής πόρτας. Ανάλογα το τι ακριβώς επιδιώκετε υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Δεν έχετε παρά να μελετήσετε το χώρο σας, να αποφασίσετε τι αποτέλεσμα και στυλ θέλετε και στη συνέχεια να απευθυνθείτε στον ειδικό. Αυτός θα σας προτείνει τη κατάλληλη λύση για εσάς.

By Admin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *